• Aktualizace údajů

    Data z programu aSc Rozvrhy byla aktualizována
  • Velikonoční Beránek 2024

    Do fotoalba byla přidána nová galerie Velikonoční Beránek 2024.

  • Adaptační kurz

    Do fotoalba byla přidána nová galerie Adaptační kurz.

  • Rabování

    Do fotoalba byla přidána nová galerie Rabování.

  • Výlet do Francie

    Do fotoalba byla přidána nová galerie Výlet do Francie.

    Po příjezdu do Paříže jsme zamířili k Eiffelově věži. Překvapilo nás, že je postavená skutečně ze subtilních nosníků, vypadá to trochu jako lešení. Monetovy zahrady v Giverny jsou stejně jako jeho obrazy plných zeleně, leknínů a klidné atmosféry. Monetův dům vynikal svou útulností, na dnešní dobu byl ale různými předměty už lehce přeplácaný. Versailles nás udivil svou rozlehlostí a velikostí, stejně jako zahrada. Nedali jsme se odradit obrovským množstvím turistů a dokonce si našli v zahradě místo, kde se dalo chvíli lenošit. Obchodní čtvrť La Défense nás krom mrakodrapů a obchodů fascinovala i sochou palce 👍. Nenechali jsme si ujít ani výlet do Disneylandu. Velké množství atrakcí láká k projížďce či návštěvě a mezi návštěvníky prochází postavy z filmů (Spiderman, Avengers a pro menší třeba i Mickey Mouse).

  • Výlet Rakousko

    Do fotoalba byla přidána nová galerie Výlet Rakousko.

    GRAZ, WIEN 29. – 31.5. 2023 Během třídenního výletu jsme měli možnost poznat dvě největší rakouská města. Nejdříve jsme navštívili Štýrský Hradec (Graz), kde jsme se vyšplhali na dříve nedobytnou skálu, kde město vzniklo a dodnes zde stojí hrad Schlossberg, dominanta města Uhrturm (Hodinová věž) nebo 94 m hluboká do skály vyhloubená Turecká studna. Někteří z nás sjeli z pevnosti dolů 174 m dlouhým indoorovým tobogánem. V centru města jsme navštívili jak historické památky – Rathaus, Gemaltes Haus, Landhaus, Glockespiel (orloj), Grazer Burg, Grazer Dom a mausoleum Ferdinanda II. Habsburského, tak i moderní stavby – uměle vytvořený ostrov na řece Mur (Murinsel) nebo Dům umění (Kunsthaus) v podobě přátelského vetřelce. Ve Vídni se ujali prohlídky centra a známých památek - Stephansdom, Wiener Pestsäule, Hofburg, Maria – Theresien Platz, Parlament, Rathaus, Votivkirche – sami studenti. Také jsme se stihli pobavit v Prátru, každý podle míry své odvahy.

  • Velikonoční Beránek 2023

    Do fotoalba byla přidána nová galerie Velikonoční Beránek 2023.

  • Lyžařský kurz 2023

    Do fotoalba byla přidána nová galerie Lyžařský kurz 2023.

  • Vánoční výzva

    Oblečte se ve středu 21.12. do vánočního oblečení a nalaďte se na nadcházející svátky :)

  • Florbal - 3. místo v okresním kole.

    Do fotoalba byla přidána nová galerie Florbal - 3. místo v okresním kole..

    Naši reprezentanti postoupili ze skupiny z 2. místa. V semifinále nastoupil Mojmírák proti Jarošce, které nakonec podlehl a odnesl si celkově 3. místo. Jan Skalník dal nejrychlejší gól turnaje (0,05). Hoši, děkujeme!

  • Sbírka Bíla Pastelka

    Do fotoalba byla přidána nová galerie Sbírka Bíla Pastelka.

    I letos se Mojmírák zúčastnil sbírky Bílá pastelka, kterou pořádá Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR. Našim studentům se podařilo vybrat největší částku ze všech zúčastněných brněnských škol. Celková vybraná částka v Brně je 197 602,- Kč. Z této částky jsme my vybrali celkem 61 115,- Kč. Oceňujeme postoj našich studentů, kteří se sbírky takto zapáleně zúčastnili.

  • Exkurze do ČT

    Do fotoalba byla přidána nová galerie Exkurze do ČT.

    Dne 9.11. studenti třetích ročníků navštívili brněnské studio České televize. Exkurze našim studentům přiblížila chod veřejnoprávní televize a proces televizního vysílání. Mimo jiné si studenti vyzkoušeli zpravodajskou hlasatelnu, střižnu a kostymérnu.

  • Adaptační kurz Borovinka 2022

    Do fotoalba byla přidána nová galerie Adaptační kurz Borovinka 2022.

  • Třídní výlet II.C

    Do fotoalba byla přidána nová galerie Třídní výlet II.C.

    Vrbno pod Pradědem, výstup na Ovčárnu, Karlova Studánka

  • Třídní výlet II.A

    Do fotoalba byla přidána nová galerie Třídní výlet II.A.

    Bzenec, koupaliště Veselí nad Moravou, Strážnice a Baťův kanál

  • Třídní výlet III.A

    Do fotoalba byla přidána nová galerie Třídní výlet III.A.

    Budapešť - třídní výlet 3.A 27.6. 28 ́.6.2022 Studenti z 3.A se svojí třídní Táňou Konečnou a Zuzanou Adolfovou vyrazili v pondělí vlakem prozkoumávat krásy hlavního města Maďarska. Během dvoudenního poznávacího zájezdu si studenti prošli nejzajímavější části Pešti a Budy. Navštívili Baziliku svatého Štěpána a lanovkou se vyvezli na Hradní vrch, kde se nachází nejvýznamnější památky maďarského národa - Rybářská bašta, Matyášův chrám, Budínský hrad. Obdivovali působivou parlamentní budovu. Druhý den uvítal studenty letní bouřkou a proto nejdřív zamířili do Velké tržnice v Pešti, kde lidé z celého světa obdivují její typickou architekturu, ale především prodejní stánky. Počasí se během chvíle opět změnilo na horký letní den a tak se skupina přesunula do velkého městského parku, kde se nachází hrad Vajdahunyad a také architektonický futuristický skvost - nová hudební hala. Třídní výlet se vydařil a všichni se vraceli domů spokojeni a obohaceni o nové zážitky

  • Prodej Mojmírák kelímků a almanachu

    Prodej Mojmírák kelímků a almanachu

    K třicátým narozeninám školy si můžete zakoupit v kanceláři školy upomínkové předměty a almanach.

  • Výlet do Francie

    Do fotoalba byla přidána nová galerie Výlet do Francie.

    Po delší době vyrazila skupina vybraných 46 studentů a tři pedagogové ke konci května na poznávací výlet do Paříže a zámky na Loiře. Prohlídka začala návštěvou Eiffelovy věže s úchvatným výhledem na celé město. Poté jsme navštívili Invalidovnu, místo posledního odpočinku císaře Napoleona. Večer jsme zvládli navštívit největší muzeum umění na světě - Louvre. Následující dva dny jsme cestovali po zámcích na Loiře. Viděli jsme Chateau de Chambord, Chateau de Cheverny, zahrady ve Villandry, Chateau de Chenonceau. Poslední den jsme přejeli do královského města Versailles a odpoledne jsme se přesunuli vlakem zpět do Paříže do supermoderní části La Defénse. Večer jsme se projeli lodí po Seině a poslední tečkou byla návštěva čtvrti Montmartre.

  • Slavnostní předávání

    Do fotoalba byla přidána nová galerie Slavnostní předávání.

  • Velikonoční Beránek

    Velikonoční Beránek

    Do fotoalba byla přidána nová galerie Velikonoční Beránek.

Novinky

Kontakt

  • Gymnázium Mojmírovo náměstí s.r.o.
    Mojmírovo náměstí 67/10
    612 00 Brno
  • +420 539 051 201

Fotogalerie